Уорлик: Вие плащате 4 пъти по-скъп газ от нас

share

Аз не си тръгвам все още, не ме отзовават предсрочно. Има номиниран нов посланик, но все още предстоят процедури, преди да си тръгна от България. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Един от известните наркотрафиканти Брендо беше наскоро арестуван, което е похвално за българското правителство. Международната съдебна система работи така, арестът му е голям напредък и сега италианците имат солидно дело срещу него, Брендо е всеизвестен престъпник. Той трябва да си плати цената. Важен сигнал от страна на правителството е, че никой не е недосегаем - независимо колко пари, власт или влияние имаш, каза Уорлик. За да се постигнат ефективни резултати обаче трябва да работи цялата правоохранителна и правосъдна система – престъпниците да бъдат не само заловени, но и съдени справедливо.

Рим не е бил построен за един ден. Борбата с организираната престъпност и корупцията не е за един ден, а за години усилия. Алексей Петров е още един човек, който се е мислел за недосегаем. Преди 3 години кой би повярвал, че Алексей Петров ще бъде арестуван и изправен пред правосъдието.

Не е тайна, че организираната престъпност и корупцията винаги са присъствали и били проблем в България, те и сега са проблем. Не става дума само за арести, а за едно цялостно функциониране на системата, заяви Уорлик.

Българите са прави, като поставят на първо място опазването на околната среда. Аз съм обиколил тази страна, тя е изключително красива и аз много я харесвам. Но трябва да се направят проучвания и това се прави в момента. Аз ако бях българин, най-малкото щях да искам да знам дали наистина има тук шистов газ, или не. Вие в България плащате 4 пъти повече за газ, отколкото ние, в САЩ. Намерихме начини да добиваме безопасно шистов газ, вие си вземате вашето решение.

Водещи новини

Още новини