Старозагорци протестират срещу зелените сертификати, поискаха оставката на проф. Денков

Булфото архив
share

За поредна вечер старозагорци препълниха площада пред областна администрация, казаха "Не" на зелените сертификати и поискаха оставката на министър на образованието проф. Николай Денков.

Млади семейства с деца, уволнени работници заради отказа да се ваксинират, учители, граждани, се обединиха под лозунга " Не на здравния фашизъм".

Около 50 души се събраха на протест в Пловдив и поискаха отпадането на зелените сертификати

Учител поиска разум от управляващите, защото класните стаи отново са затворени , а децата остават лишени от образование. Персоналът на местен ресторант дойде за първи път на протеста и издигна плакат с надпис: "Искаме да работим, за да можем да живеем". Една от сервитьорките сподели пред БТА, че днес са нямали нито един клиент. "Оборотите спадат", изправени сме пред фалит, заяви друг собственик на ресторант, който беше дошъл сам на протеста.

С гласуване гражданите на площада определиха нов маршрут на протестното шествие - до училищата в Стара Загора. Предложението за промяна на стария маршрут беше от учители, които отказват да се ваксинират. Утре протестите продължават.

Водещи новини

Още новини