Затварят 140 детски градини в София

share

140 детски градини в София няма да работят през август заради ремонти, летни отпуски на персонала и основно хигиенизиране, пише "Труд".

Графикът на дежурните забавачки вече е публикуван на сайта на информационната система за прием в ОДЗ в интернет. В цяла София в най-отпускарския месец ще работят само 58 от общо 198 детски заведения.

По една градина ще е отворена в районите "Средец", "Сердика", "Лозенец", "Искър" и "Банкя". В район "Студентски" деца ще приемат всички забавачки. В "Красно село" пък по 15 дни през август ще работят три градини.

Както всяка година и сега графикът за работа е изготвен на база заявленията, които родителите са подали през май кога през лятото децата им ще посещават градина.

Хлапетата, чиито родители са заявили посещение през август, ще бъдат пренасочени в друга, най-близка забавачка. Деца без места няма да има.

21 училища и 22 детски градини ще бъдат ремонтирани това лято, съобщи Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община по направление "Инвестиции и строителство".

За подмяна на дограми, топлоизолации, ремонт на покриви, ВиК, отоплителни системи и други дейности са осигурени 4,5 млн. лв. Парите са от общинския приватизационен фонд.

5 млн. лв. от оперативна програма "Регионално развитие" пък ще се вложат в енергийната ефективност на 9 училища в столицата. Още 3 млн. лв. за поправка на училища са отпуснати и от националния доверителен фонд. За текущи ремонти на тоалетни в учебните заведения има още 3 млн. лв.

Водещи новини

Още новини