"Зелени коридори" за ваксинация в три болници в Сливен и Нова Загора

Getty Images/Guliver (архив)
share

Oт 1 до 13 юни ще работят "зелени коридори" в три болници в Сливен и Нова Загора. 

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка ликвидиране на болестта, е необходимо да се постигне защита на най-малко 70 % от населението чрез ваксиниране. Това ще доведе до намаляване на високата смъртност и степен на хоспитализации. В зависимост от темповете на ваксиниране е възможно пандемията в Европа да бъде овладяна в края на 2021г., съобщиха от РЗИ.

В България пристигнаха над четиристотин хиляди дози ваксина срещу COVID-19

Всеки, който желае да се ваксинира срещу COVID-19, има възможност да попълни електронно своята заявка за ваксинация в онлайн базирана платформа, която е достъпна на следния линк: https://www.his.bg/ и https://www.his.bg/bg/reservation

В заявката е налице възможност за подаване на информация за предпочитания вид ваксина срещу COVID-19, избор на ваксинационен център и час за поставяне на ваксината.

В периода от 1 до 13 юни включително са организирани и „зелени коридори“ за поставяне на ваксини – иРНК и векторни срещу COVID-19.

Работното време на временните имунизационни пунктове в „зелените коридори“ – виж в прикачения файл.

Водещи новини

Още новини