До 10 бона глоба за пушене на закрито

share

Глоби от 50 лева до 10 000 лева ще има за нарушителите на забраната за тютюнопушенето в закритите и в някои открити обществени места. Това гарантира в парламента министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Глобите са разписани по нарушения с промените, където са изброени административно-наказателните производства. „Искам от името на Министерски съвет да благодаря на колегите от Народното събрание, които подкрепиха промените в Закона за здравето и ограничаване на тютюнопушенето на закритите и някои открити обществени места”, допълни Атанасова.

„Видяхме нов прочит на историята по време на дебата „за” или „против” тютюнопушенето на обществени места”, подчерта Десислава Атанасова. Според нея няма да има скорошна промяна на поправките в закона. Атанасова благодари на народните представители за европейското им поведение. За следенето на изпълнението на забраната за тютюнопушене по стадионите ще помагат и органите на Министерство на вътрешните работи.

Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента Даниела Дариткова каза, че няма доза тютюнев дим, която е безвредна за здравето. „Икономическите ефекти от забраната на тютюнопушенето в закритите обществени места ще дойдат по-късно вследствие на една по-здравословна среда”, допълни Дариткова.

Водещи новини

Още новини