Георги Попов се прибира утре в България

Булфото архив
share

Утре Георги Попов се прибира в България по собствена воля. Това обяви обвинения в 19 престъпления и укриващ се в Дубай бизнесмен Васил Божков в профила си във Фейсбук.

Той е сочен за дясната ръка на Васил Божков. Обвинен е за участие в организирана престъпна група, заедно с хазартния бос.

До дни екстрадират от Дубай дясната ръка на Божков - Георги Попов

Георги Попов, който като служител на бившата Държавна сигурност е ползвал псевдонима „Китин“ и Васил Божков, се укриват от българските разследващи в Дубай от началото на февруари 2020 г. На този етап съдът в арабската държава е приел искането за връщането на „Китин“, за когото се смята, че е използвал контактите си с руски разузнавателни служби, за да подсигури убежището на Черепа. Мнозина смятат, че именно връзките на Попов с руски разведки е било причина Васил Божков да го вземе него при бягството си от България, вместо собствената му съпруга Елена Динева. 

 

 

На тази новина реагира бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов, който пръв сигнализира за машинациите на Васил Божков. Ето какво написа той: 

"Пратиха НИ колета ! Съмтайм люн!"

Водещи новини

Още новини