Над 550 стопани на кучета са проверени от началото на май в столицата

Pixabay (архив)
share

Столичният инспекторат е проверил 556 стопани на домашни любимци в столичните паркове, градини, междублокови пространства, детски и спортни площадки от началото на май досега, съобщават от инспектората.

Проверките са извършени както по график, и по жалби на граждани за нередности при разхождане на кучетата в парковете Хиподрума, Северен, Южен, Герена и Гео Милев. Проверява се рано сутрин и по-късно вечер, когато кучетата се извеждат на разходка. Инспекторите изискват от собствениците на домашни кучета ветеринарномедицински и регистрационни документи, наличие на микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, разхождане на определените от кметовете на райони места, почистване. Част от проверките са съвместно с екипи на "Общинска полиция" и районните администрации.

От началото на годината до настоящия момент са проверени над 1920 стопани, като за установени на място нарушения са санкционирани с глоби с фиш 102 души - за непочистване след дефекация на кучето, за неводене на повод и свободно разхождане извън определените места, а на 14 са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинската дейност, информират от Столичния инспекторат.

Териер нахапа друго куче в София

Водещи новини

Още новини