Старша сестра превърнала слепотата на хората в доходен бизнес

share

Слепи хора от Хасково са станали жертви на схема за луксозни коли, с инвалидни облекчения.

Бивша старша сестра на Дома за стари хора им намирала клиенти, които плащали, за да вкарат кола без данъци, информира БТВ.

Припомняме ви, че преди дни стана ясно, че незрящ мъж е глобен за неправилно паркиране в Пловдив. Освен глобата, слепецът се оказал собственик на "Мерцедес", за който имало да плаща данъци.

Слепият човек помни, че преди години, предишната старша сестра на дома му довела двама души и го увещала да подпише пълномощно за закупуване на кола.

Оказва се, че бившата старша сестра, която отдавна си харчи пенсията в Германия, е превърнала слепотата на хората тук в доходен бизнес. Била е посредник между болните и търговците на коли. Един от болните получил 500 лева.

Други обаче са се подписали без пари. За да се разбере колко инвалиди са били подмамени да се включат в схемата, в дома започва вътрешна проверка.

Единственият начин жертват на измамата да не плаща повече чужди сметки е да обяви колата, която уж притежава за издирване. И така реалният собственик на автомобила сам ще се покаже.

Водещи новини

Още новини