Спелеолог: Законът за пещерите вече морално започна да остарява

share

Законът за пещерите вече морално започна да остарява, защото беше внесен преди повече от 7 години. Това каза един от вносителите му - спелеологът Алексей Жалов, предаде Фокус”.

„За това време се промениха доста неща и от законова гледна точка, и България влезе в Европейския съюз”, каза Жалов. По думите му е имало доста обструкции и липса на желание за диалог от Министерството на околната среда и водите.

„В срещите, които бяха проведени лично с министър Караджова и по-късно, след обмяна на кореспонденция, беше изразено становище, че Министерството не споделя този закон в този му вид, и респективно, така и не поема ангажимента нещо да се прави в тази насока”, каза спелеологът.

Той изрази своето лично становище, като един от вносителите и човек, който в момента се занимава с програма за опазване, че Министерството на околната среда и водите нямат желанието, чрез въвеждане на един такъв нов специален закон, да му се отваря повече работа и си намира оправдание, да се отрича необходимостта от подобен нормативен документ.

Водещи новини

Още новини