Фандъкова с важна новина за Княжевския лифт

Йорданка Фандъкова, фейсбук
share

Столична община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на лифта в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Новината обяви във фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване.

"Тезата на „Витоша ски“ е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта. Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието г-жа Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи", съобщи още Фандъкова.

Възстановени са два от заслоните на Витоша

Междувременно главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството проведоха среща, на която се обсъждаха варианти за възстановяване на Драгалевския лифт.

Водещи новини

Още новини