Изпълнителният директор на ЕВРОПОЛ поздравява служителите на ГДБОП

МВР
share

Във видеобръщение изпълнителният директор на ЕВРОПОЛ Катрин Де Бол е честитила 30-годишния юбилей на ГД "Борба с организираната престъпност" и е оценила високо приноса на служителите в проведените международни операции, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Бих искала да Ви поздравя за Вашата усърдна работа в противодействието на организираната престъпност през последните 30 години. Европол и ГДБОП координират своите действия на оперативно и стратегическо ниво. Често успяваме да неутрализираме престъпни мрежи, работещи в различни области, включително киберпрестъпления, трафик на наркотици, трафик на хора, "каналджийство", измами с документи и фалшифициране на евро. Бих искала да назова две успешни операции, за да илюстрирам нашето отлично сътрудничество. Миналия месец разбихте две нелегални печатници за фалшифициране на валута и документи за самоличност", посочва в поздрава си Катрин Де Бол.

Терзийски поздрави служителите на ГДБОП за 30-та годишнина на дирекцията

В него тя припомня, още, че по време на операциите са конфискувани фалшиви евро и долари за общата сума от около 800 000 евро, с което е предотвратено влизането им в обръщение и нанасянето на финансови щети на много граждани в ЕС.

"Вие участвате много активно в борбата срещу трафика на хора и имате активна роля в общите дни за действие, планирани в рамките на EMPACT срещу трудовата експлоатация в сектора на селското стопанство. Благодарение на тези целенасочени действия, властите успяха да идентифицират 180 потенциални жертви на трудова експлоатация", посочва още изпълнителният директор на ЕВРОПОЛ.

Водещи новини

Още новини