Йорданка Фандъкова: Построили сме над 44 детски градини

share

Причината да няма места в детските градини е, че ние започнахме да строим не от нула и да надграждаме, а започнахме при 44 заменени или продадени за жълти стотинки градини, като в случая с голямата детска градина в ж.к. „Дружба”. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод недостига на места в детските градини, предаде  „Фокус” .

„Бараките, които се намираха на някои места в столицата, ние съборихме и построихме нови сгради, някои от тях с басейни. Средствата, които градът може да си позволи, защото това са парите на гражданите, се инвестират в строителство. Това е смисълът – да имат децата място в детските градини. Построили сме над 44 детски градини”, посочи Фандъкова.

По отношение на мерките, които БСП предлага за местата в детските градини столичният кмет каза: „Колегите от БСП повтарят едно и също откакто аз работя. Благодарение на факта, че се заехме сериозно с темата за осигуряване на места в детските градини ние започнахме това, което е необходимо – да строим. Питайте колегите от БСП в началото на 2006 г. защо техен представител беше подписал последния доклад за замяна на детска градина с голям двор в центъра на София за няколко панелни апартамента”.

Йорданка Фандъкова коментира и проектите за озеленяване на столицата. Средствата от бюджета на общината отиват за изпълнението на две важни програми, каза Фандъкова. Едната е за реконструкция на знакови градски пространства. През последните години по тази програма са възстановени градинката пред църквата „Св. София” и градинката около Руски паметник. „Довършваме градинката пред Народната библиотека. До 24 май тя ще бъде готова и обновена и там очакваме новата изненада на дирекция „Зелени системи” – слънце от цветя”, отбеляза кметът. Втората програма е за реконструкция на паркови пространства. Предстои реконструкция на входа на Южния парк от към ул. „Козяк” и изграждане на видеонаблюдение в Борисовата градина.

Водещи новини

Още новини