Извадилият кръста от езерото в "Дружба": Пожелавам си да свалим тези маски вече

Булфото
share

В ж.к. "Дружба" се извърши Велик Богоявленски водосвет с ритуалното изваждане на кръста от водите на езерото в столичния квартал, предаде репортер на Novini.bg

Великият Богоявленски водосвет бе отслужен без публика с молба хората да спазват всички въведени противоепидемични мерки.

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков и районната администрация бяха създали организация по цялостното протичане на събитието във връзка с провеждането на ритуала. Проведени бяха срещи и съгласуване със Столичната районна здравна инспекция, дирекция "Сигурност" към Столична община, "Пожарна и аварийна безопасност" към МВР, VIII РПУ, дирекция "Здравеопазване" към Столична община, с водолази от БЧК, както и с представители на Българската православна църква.

Велик Богоявленски водосвет на езерото „Дружба“ в София

Създаден беше регламент за записване на всички желаещи да участват в надпреварата за изваждане на кръста. Заради усложнената епидемична обстановка тази година бяха допуснати за участие два пъти по-малко кандидати - до 25 човека

Чувството е прекрасно, чувството е невероятно! Не скачаме за парите, а за да спазим традицията, това е за всички момчета и българи да сме живи и здрави, бяха първите думи на Вячеслав Борисов, извадил кръста от езерото.

На въпрос какво си пожелава Борисов отвърна на първо място здраве, след което да дойде и моментът да свалим маските, които носим заради пандемията.

Той разкри, че за четвърти път вади кръста, а това му е десето скачане във водата на Богоявление.

Водещи новини

Още новини