Талантливи деца от Монтана получиха стипендии от местната община

Община Монтана
share

Кметът на Монтана Златко Живков връчи стипендии от името на общината на талантливи деца от областния град. Те получиха по 610 лева еднократно стимулиране за отлични резултати в различни области. Това съобщиха от общината.

Цветомир Стефанов от дванадесети клас на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Монтана получи стипендия за това, че макар и още да е ученик вече е разработил собствен бизнес и е създал жива бира с марка "Чипровско пиво", която произвежда в малка пивоварна в родния си град Чипровци. Той получава стипендия за отлични резултати в направление "Наука и техника". Парично стимулиране за високи резултати в същата област получи и шестокласникът от Природо-математическа професионална гимназия "Климент Охридски" в Монтана Деян Георгиев, който е спечелил няколко състезания по математика.

Стипендия за призови места в национални и международни състезания в областта на спорта получи Димитър Димитров от 12 клас на същата гимназия. В област "култура" е отличен младият художник Никола Спасов от Гимназията за преподаване на чужди езици "Петър Богдан" в Монтана.

Кметът на Тетевен награди изявени спортисти

Специалната стипендия на община Монтана от 6100 лева получава певицата Магдалена Александрова, а годишните стипендии от по 3660 лева получават пианистът Томас Симеонов, спортистът Алекс Анчов и математикът Дейвид Каменов. С цел да няма струпване на много хора на едно място те ще получат наградите си отделно от останалите талантливи деца, обявиха от общината в Монтана.

Водещи новини

Още новини