На 15 ноември отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи

pexels
share

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Тази година денят е 15 ноември. Тогава хора от целия свят ще отдадат почит към загиналите и ще отправят молитви за здраве и бързо възстановяване на получилите физически или психически травми при пътнотранспортни инциденти, съобщават от пресцентъра на МВР.

15 катастрофи за последните 24 часа в цялата страна

Заради извънредната ситуация и невъзможността много хора да се съберат на едно място, призивът ни е всеки да почете загиналите в дома си, според начина, по който повелява неговата религия, и да се замисли за отговорността и поведението си на пътя, посочват от ведомството.

Нека обединим усилия в името на живота и всеки от нас даде своя принос, призовават от МВР. В съобщението се припомня, че само за последната 2019 г. в 6730 пътнотранспортни произшествия са ранени 8499 и са загинали 628 участници в движението по пътищата на страната, затова от самите нас зависи да намерим верния път към опазването на здравето и живота.

Водещи новини

Още новини