Община Шумен ще осигури транспорта на желаещите да дарят кръвна плазма

Pixabay
share

Oт понеделник община Шумен ще осигурява безплатния превоз до Кръвния център във Варна за доброволците, които са преболедували COVID -19 и искат да дарят кръвна плазма, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

При наличие на желаещи транспортирането се осъществява след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология - Варна. Оттам информират още, че всеки от дарителите ще премине предварителен преглед и изследвания.

Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма COVID -19 трябва да са възраст 18 - 65 години, да са имали положителен резултат от PCR тест, както и да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста. В момента те трябва да се чувстват здрави и състоянието им да не налага прием на медикаменти.

Желаещите да дарят плазма COVID - 19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител, да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение.

Записването става на телефони: 054/ 800 - 860 и 054/ 857 - 655. Всеки от дарителите трябва да остави телефон за обратна връзка.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини