Провокатори се появиха на протеста "Велико народно въстание 2"

bulphoto
share

Продължава 64-тия пореден антиправителствен протест в центъра на София. Демонстрацията днес е обявена като "Велико народно въстание 2". Протестиращите настояват за оставките на правителството и главния прокурор.

Движението на автомобили в района на Министерския съвет и президентството остава блокирано заради протестиращи. Полицейското присъствие в района е засилено.

Фотограф преброи колко души е имало тази сутрин на "Великото народно въстание 2"

Преди минути няколко млади момчета с черни тениски, татуировки и бръснати глави се вляха в тълпата около Президентството. Сред тълпата се забелязват и едри мъже с татуировки, които наблюдават отстрани. По данни на БНТ се готвят провокации след 22:00 часа, по време на които да се счупят прозорците на Съдебната алата. Крайният час на протеста е заявен за 23:30ч.

Служителите на реда са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия. Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч. Обстановката е спокойна.

По-рано днес в района на градинката на Народния театър "Иван Вазов"  бяха открити опасни предмети и запалителни вещества. Шестима бяха задържани, но вече са освободени.

 

Водещи новини

Още новини