Ето кой организира протестите в Пловдив

Булфото (архив)
share

Какви всъщност са истинските лица на организаторите на протеста в Пловдив? Човекът, изпратил уведомление до кмета за провеждането на протеста и блокирането на булевардите, всъщност се оказва бивш полицай. Иван Дачев е работил в системата на МВР - в Трето районно управление. Той е бил уволненен от един от бившите директори на ОД на МВР Тодор Чонов, който в момента е зам.-кмет по транспорта.

Дачев е бил отстранен след сигнали срещу него заради манипулации по време на изпълнение на служебните си задължения. Дачев е проверяван от Инспектората на МВР не само за манипулации, но и за търговска дейност, тъй като по време на работа е зареждал и машини за кафе.

Преди време срещу Дачев е образувано и досъдебно производство за хулиганство. Бившето ченге влязло в разпра с шофьор заради предимство на пътя, бил във видимо неадекватно състояние, държал се нагло и отказал на катаджиите да бъде тестван за алкохол и наркотици. За това бил отведен в ареста на районното, в което някога работил.

Полицията премахна блокадата до пловдивския панаир

Полицаят е син на бившия кмет на община "Марица" Запрян Дачев и вероятно това е причината за дръзкото му поведение, пише Plovdiv24.

След като зам.-кметът Йордан Ставрев не е дал разрешение на протестиращите да проведат шествието по централните булеварди, защото уведомлението не е било в срок, Иван Дачев в внесъл жалба до Районен съд-Пловдив. Това обяви вчера самият той пред журналистите на площад "Съединение".

Водещи новини

Още новини