Работодатели плащат на работниците си в натура

share

Работодатели от Велико Търново се разплащат с работниците си в натура заради кризата. Най-често вместо пари хората получавали за труда си част от продукцията на фирмата, в която работят, пише в. "Монитор".

Така например продавачка в квартална бакалия в Търново малко преди великденските празници била сюрпризирана неприятно, че шефът й е пред фалит и че вместо последната си заплата ще получи хранителни продукти на същата стойност. Така за 350 лв., които й се полагали, жената получила от шефа си две чанти, пълни с колбаси, сирене и консерви, разказа тя пред „Монитор”.

Работещи в търговски обекти или предприятия от леката промишленост в Търново също се оплакват, че вместо с пари са принудени да се връщат в края на месеца с вафли, колбаси или ушити от самите тях в шивашкия цех дрехи.

В началото на март работник в местна строителна фирма получил обяснение от шефа си, че не може да му даде пари, а ще трябва да се задоволи със строителни материали на същата стойност. Така пред дюлгерина бил поставен трудният въпрос в каква „твърда валута” да получи заплатата си: в тухли, цигли или торби с цимент.

Водещи новини

Още новини