Заявленията за нови лични карти могат да се подават във всяко районно управление

share

Министерството на вътрешните работи разреши да се удължи срока на валидност на изтичащите лични документи във връзка с извънредното положение заради пандемията. Преиздаването на новите документи изисква технологично време. Така поетапно започват да се подменят документите.

В тази връзка от днес всички звена БДС работим с удължено работно време от 8:30 до 18:30 ч. Това съобщи Стоянка Бумбарова, от сектор „Документи за самоличност“ към СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

МС одобри проект за допълнение на Закона за българските лични документи

“Ще се работи и в събота до 14:30 часа. Където гражданите са подали заявления, там ще си получат документите, увери тя. Удължаването е само за личните карти и свидетелствата за МВП, без задграничните паспорти, уточняват от МВР.

Графиците на работа: Тази събота ще работят звената БДС във 2-ро и 7-мо РУ. Следващата седмица ще са дежурни 3-то и 7-мо РУ. Улеснението е, че може да се подава, където и да е без значение от адресната регистрация. Може да е по местожителство, по месторабота и т.н.

Заради пандемията се очаквало да има голям наплив за смяна на документи. До март, когато беше обявено извънредното положение, имало ръст спрямо м.г., но оттогава насам броят на подадените заявления е спаднал.

В понеделник сутрин имало много голямо струпване, затова се призовават хората да не чакат този ден.

Водещи новини

Още новини