Изнервен шофьор блъснал протестираща тийнейджърка в София

Novini.bg
share

При блокирането на възлови кръстовища в София вече има случаи на възникване на напрежение между водачи и протестиращи. Навремената намеса на полицейските органи предотвратява възникването на саморазправа. Това каза на брифинг комисар Радослав Стойнев от СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

Той съобщи, че при вчерашните блокади на ключови столични кръстовища тийнейджърка е пострадала на кръстовището на "Фритьоф Нанесен" и бул. "България" при пътен инцидент. Към 22.45 часа снощи в дежурния център на СДВР е постъпила информация за 19-годишно момиче, което е потърсило медицинска помощ в "Пирогов" с оплаквания от болки в крака вследствие от възникнало ПТП. Имало е водач, който не е бил съгласен с поведението на протестиращите, при което има съприкосновние на автомобила и протестиращите, заяви комисар Стойнев.

15-ти поред антиправителствен протест в София, семки и бонбони летяха към МС

Впоследствие момичето е напуснало болничното заведение, посетено е от екип на "Пътна полиция", проведен е разговор за настъпилото събитие. Извършва се проверка по случая, уточни комисар Радослав Стойнев.

Искам да благодаря на гражданите, участващи в протестните мероприятия, за отговорното поведение, недопускането на провокация с полицейските органи, спазване на общоприетите норми, като изключим блокирането на кръстовища и създаването на неудобство на останалите граждани. Апелирам и към двете страни да проявяват разбиране и търпимост едни към други и да не се стига до нарушения на обществения ред, добави той.

Водещи новини

Още новини