Протестиращи планират блокиране на парламента и обществени сгради

Булфото (архив)
share

За протест пред парламента, блокиране на съдебните палати, обществени сгради, гари и пътища в страната от понеделник призова адвокат Николай Хаджигенов от организаторите на протеста в София, предаде БТА.

"В понеделник, в 7:00 ч. сутринта всички трябва да извикаме: "Всички вън", каза той. Времето ще е топло, вземете си отпуска, храна", призова той.

По думите му доброволно оставка никой няма да даде. "Единственият начин да се събори диктатор като Борисов е насила", каза той. Според него вотът на недоверие няма да промени нищо за гражданите.

"Протестите в последните 10 дни са изцяло граждански", заяви Хаджигенов. Според него задача на организаторите е да държат партиите далеч от протеста.

"Искането на оставка е политически акт, но не партиен", каза той и допълни, че политическите различия всеки ще изрази на избори.

10-ти ден на протести в страната

Хаджигенов призова гражданите към мирни акции в цялата страна - да снимат и да показват в социалните мрежи. Това е последната ни възможност да изгоним всички вън, посочи той. Всеки може да прояви въображение, чувствайте се свободни да бъдете граждани за първи път, каза още той.

"Искаме България да е зелена, да не са ни отровени реките. Искаме администрацията да е модерна, да няма по 30 лелки на едно гише, а един компютър. Искаме да не ни губят времето и да ни взимат пари три пъти за едно и също нещо", заяви Арман Бабикян от организаторите.

Хиляди пеят българския химн на площад "Независимост", скандират "Оставка", "Мутри вън", "Всеки ден ще е така до оставката". Протестиращите са видимо по-малко от предишните дни. Тази вечер нямаше протестно шествие в центъра на столицата.

Протестиращи и полицаи изпяха заедно химна за край на протеста в София

Затворен за движение остава бул. "Княз Александър Първи". Полицейското присъствие е засилено.

Водещи новини

Още новини