Адвокат: Акцията в ГДБОП е замислена на високо ниво

БТВ
share

Емануил Йорданов, който е адвокат на Кирил Ванков, един от задържаните при спецакцията в ГДБОП, уличени за получаване на подкупи и чадър над наркодилъри, заяви, че подобна акция представлява стрес и тежък удар върху всеки служител на МВР.

По думите му задържането на неговия клиент е абсурдно, тъй като липсват доказателства, които да налагат задържането под стража, и отрече Кирил Ванков да е осигурявал какъвто и да е чадър над наркодилъри.

Двама от тримата задържани висши антимафиоти от ГДБОП остават в ареста

Неведнъж съм участвал в дела от обществено значение, които започват със силно биене на тъпана от страна на прокуратурата, но след месец нещата изчезват от полезрението на обществото и делото не стига до съда, то на практика катастрофира. Мисля, че и сега ще се случи същото. Освен това показанията на наркоразпространителите са абсурдни, така че ако делото влезе в съда, ще бъде истински цирк, обясни в ефира на bTV адвокат Йорданов и отбеляза, че клиентът му е от 15 години в системата на МВР и е бил многократно награждаван.

Иван Гешев: Арестувани са двама висши антимафиоти

Той добави, че цялата акция в ГДБОП е била замислена от високите нива в държавата и представлява една "пушилка без основание".

В заключение адвокат Йорданов посочи, че Дирекция "Вътрешна сигурност" е излишна структура и трябва да бъде закрита.

Водещи новини

Още новини