Яне Янев не се отказва, иска нова комисия да разследва помилванията

share

„В началото на следващата пленарна седмица ще внесем проект за решение за създаване на временна парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, както и на граждани при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него за периода 22 януари 2002 г. – 22 януари 2012 г."

Това заяви на брифинг лидерът на РЗС Яне Янев. Той поясни, че този проект за решение ще бъде изцяло и 100% съобразен с изложените мотиви в решение № 6 на Конституционния съд.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че временната парламентарна комисия за проучване на нормативните основания, фактите и обстоятелствата при помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода 22 януари 2002 - 22 януари 2012 г. прекратява дейността си. Конституционният съд закри комисията с решение № 6.
 

Водещи новини

Още новини