Отровиха магаре и орел край село Лиляново

share

Трупове на отровени магаре и орел откриха край санданско село, съобщиха от ОДМВР в Благоевград.

Полицейски служители от Сандански са получили съобщение от служител на РИОСВ-Благоевград за намерен труп на магаре в горски масив от рядка дъбова гора на около 5 км от с. Лиляново, община Сандански. В сигнала си служителят сочи, че трупът е използван като примамка за умишлено отравяне на диви животни, като до трупа на магарето има и труп на скален орел.

Местопроизшествието е локализирано от служител на ДГС-Сандански в местността "Муховец" и е посетено от дежурна група при РУП-Сандански, служител на ДГС-Сандански и служител на РИОСВ. При извършения оглед на място се установило, че се касае за труп на магаре в напреднал стадий на разлагане, като на около 3 метра от трупа е намерен втори труп - на орел, също в напреднал стадий на разлагане. По данни на служителя на РИОСВ птицата е от вида "Скален орел".

В района около труповете са открити два броя пликчета от алуминиево фолио със зеленикаво оцветяване на вътрешността, но без надписи, като се предполага, че са съдържали отрова. В близост около труповете на магарето и орела не са открити трупове на други диви или питомни животни, чиято смърт да е причинена от отравяне. По случая е образувано производство за установяване причините за смъртта на животните и евентуален извършител на престъпление. Оперативно издирвателните мероприятия продължават, като за случая е запозната Района прокуратура – Сандански.

Водещи новини

Още новини