Спипан с нелегални цигари отнел хотела на Ванко 1

share

Мъжът, който през уикенда бе заловен с 300 стека цигари менте в Търговище, е имал истинска, а не фалшива карта Комисията за установяване на имущество, придобито по престъпен начин.

Георги Чобанов дори се явявал в съда на заседания по знаковото дело за конфискация на хотела на Ванко 1. “Да, това е наш служител”, потвърдили пред в. “24 часа” от клона на институцията в Пловдив. От вчера той е освободен от длъжност. Поводът за отстраняването му наистина е инцидентът в Търговище, при който са били открити цигари без бандерол в автомобила му.

Георги Чобанов започва работа в Комисията “Кушлев” през 2005 г. Кулминацията в кариерата му е конфискацията на хотела на рапъра Ванко 1, обвинен в сводничество. Пред съда Чобанов изложил основната си теза – че фамилията Главчеви не разполагала със законни доходи от 1981 г. до 2006 г. за построяването на 7-етажната сграда на бул. “Шести септември” в Пловдив. Хотелът бе оценен на 810 502 лв.

Инспекторът успял да обори тезата на адвокатите на Иван Главчев, че 400 000 лева от парите са били от банков кредит, 150 000 лв. са от продажба на имот, а останалото е от два заемни договора с нотариална заверка.

Водещи новини

Още новини