Председателят на БАЗ Ричард Алибегов: В момента работят 10% от заведенията у нас

Кадър: YouTube -Канал 3 (архив)
share

Няма причина за протести. След разговора с Борисов съм абсолютно сигурен, че намаляването на ДДС-то ще се случи. Винаги има някой против. Диференцираната ставка в Европа е налице отдавна, а тази криза направи така, че нещата да се случат по-бързо у нас. Това заяви пред "Беновска пита" по Канал 3 председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

"Протестът се използва, когато има липса на чуваемост. В момента ние водим диалог", каза още д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Национален борд за туризъм (НБТ). Тя припомни, че освен ставката 9% ДДС за туризма, има подкрепа и за чартърните полети.

Бойко Борисов за намаленото ДДС за заведенията: Ще подкрепим бранша в кризата

"Секторът ни бе ударен най-много от всички сектори. Браншът не работи в целия си капацитет - в момента работят 10% от заведенията. Половината от заведенията в национален мащаб още не са отворени: ресторанти, барове, дискотеки, нощни клубове“, разкри Алибегов.

Той изтъкна, че свалянето на ДДС до 9% няма да свали цените в сектора: "Ще се запази нивото на цените, защото в момента те растат – защото се вдигат нонстоп доставките към собствениците."

Водещи новини

Още новини