250 000 возила са регистрирани през миналата година

share

За изминалата година регистрираните превозни средства са около 250 хиляди, от които 190 хиляди са регистрирани като внос от ЕС.

Това каза пред БНР инспектор Деница Иванова от сектор "МПС и водачи" в отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Охранителна полиция". По думите й регистрацията на автомобил не отнема повече от час в ненатоварен ден, но ако се наложи допълнителна проверка, уточнение или има друг технологичен проблем, времето се удължава.

Административната услуга е 60 лева, без еко таксата, която зависи от превозното средство. "Това, което ще се промени е, че гражданите, които прекарват само част от годината в друга страна –член на ЕС няма да се налага да пререгистрират автомобила си там и нито една национална администрация не може да наложи такова ограничение. Тези, които се местят за постоянно в друга държава, ще имат 6 –месечен срок за пререгистрация на автомобила. Гражданите, които работят в друга държава и ползват служебен автомобил, няма да се налага да го пререгистрират. Надяваме се през 2014 година тези правила да бъдат функциониращи", обясни пред БНР ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова.

Водещи новини

Още новини