Пътничка на Летище София алармира: Няма никакъв здравен контрол

Булфото (архив)
share

Потребител във ''Фейсбук'' сподели пост в социалната мрежа, в който изказва възмущението си от липсата на всякакъв здравен контрол и превантивни мерки за пристигащите пътници на столичната аерогара.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

От публикацията става ясно още, че термокамерата, която трябва да разпознава пътниците с висока температура, ''май не работи''.

,,Днес сутринта се прибирам от Виена, от самолета слизаме около 50 човека само, стигаме до паспортното гише, и пред мен мъж и жена на около 50-55 годишна възраст, мъжа не се чувстваше добре, жена му потърси лекарска помощ, но казаха, на летището, че няма, жената попита, къде е камерата за проследяване на температурата, те отговориха тук е, НО МАЙ НЕ РАБОТИ, следва запитване, кой я гледа и следи, те отговарят не знаем'', пише потребителката на име Фатиме Лютова.

Седми случай на коронавирус в България

,,АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МЕРКИ НЯМА, НИКОЙ НЕ НИ ПРОВЕРИ, НИКАКВИ БЛАНКИ НЕ СЕ ПОПЪЛВАХА, НЯМАШЕ НИТО ЕДНО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ НА ЦЯЛОТО ЛЕТИЩЕ, А ТО БЕШЕ ПРАЗНО. Бих го приела горе долу за нормално, защото е все пак България, но е дразнещо, когато на ден има по 5 брифинга и извънредни заседания, и да казват на тях, спокойно, ситуацията е под контрол, всичко необходимо сме направили и действаме като всяка една европейска държава!! Действате, като в Нито една нормална държава'', не скрива възмущението си тя.

,,Около 12-15 полицай имаше само, и на всеки въпрос, има ли медицинско лице на летището, техният отговор беше не знам и ти обръщат гръб. Летището беше пусто, празно, нямаше хора, няма го оправданието им, много хора, не смогваме... Ами това е България, за съжаление, във Виена, непрекъснато се говореше на летището за коронавируса и на всеки 200м имаше по 1 2 медицински лица. А в България, все едно нищо, няма, само брифинг и за какво, след като няма контрол на мястото, където е най-опасно'', пише в заключение още потребителят.

От Летище София се свързаха с редакцията на Novini.bg и заявиха, че имат уверението на Министерството на здравеопазването, че всички термокамери, разположени на Терминал 1 и Терминал 2, работят без проблеми. От летището допълниха още, че здравните власти на място изпълняват стриктно своите задължения по ограничаването на разпространението на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини