Агенцията по заетостта обяви фотоконкурс

Pixabay
share

По повод честването на 30 години от своето създаване Агенцията по заетостта организира фотоконкурс на тема „Трудът през фотообектива”.

"30 години общественият посредник на пазара на труда в България подкрепя тези, които просто търсят работа или мечтаят за своята професионална реализация. 30 години Агенцията по заетостта е неизменно и до работодателите, като им помага да открият търсените от тях кадри", гласи официалното съобщение.

Във фотоконкурса могат да участват професионални фотографи, както и любители, провокирани от многообразието в света на труда. Всеки, който желае да се включи, трябва да представи максимум 3 фотографии, които „улавят” моментите на работещия човек. Конкурсът се организира чрез електронната платформа voubs.bg и ще бъде достъпен онлайн през цялото време до неговия финал на 10 април 2020 г. Желаещите да се включат в конкурса трябва да се регистрират в платформата и да си направят профил. Членове на журито ще бъдат популярните професионални фотографи Лилия Йотова, Цветан Томчев и Соломон Франсес. Част от екипа на оценяващите са и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и представителят на организатора – главният директор на главна дирекция „Услуги по заетостта” в Агенцията по заетостта Кремена Калчева.

Работодателите могат да кандидатстват за средства за наемане на безработни

Конкурсът започна на 3 март, а кандидатурите трябва да бъдат подадени до 10 април 2020 г. – 23:59 часа. Оценяването на фотографиите ще се осъществи между 8 и 12 април 2020 г., а победителите ще бъдат излъчени на 15 април 2020 г. на платформата voubs.bg. 30 от най-добрите фотографии ще заслужат специалното си място на фотоизложба, организирана от Агенция по заетостта на едно от най-емблематичните места в гр. София – Мостът на влюбените, на 29 април 2020 г., където ще бъдат наградени победителите. След това снимките ще бъдат изложени на постоянна експозиция в бюрата по труда в страната.

Фотоконкурсът поставя началото на поредица от събития, които ще припомнят за богатата история на Агенцията по заетостта и 30-годишния й принос за развитието на пазар на труда чрез активната работа на нейните 107 бюра по труда и множество филиали в страната.

Водещи новини

Още новини