От полицията с подробности за проверките на автомобили с газови уредби

Novini.bg
share

"Пътна полиция" започна масови проверки на автомобилите с газови уредби. Акцията ще продължи до 28 февруари, предаде репортер на Novini.bg.

Необходимите документи за смяна на талона в КАТ са - сертификат от газовия сервиз и документ от първоначален технически преглед на газовата уредба от лицензиран сервиз.

Какви документи са нужни за регистрацията на газова уредба в КАТ?

"Контрол трябва да има, не създаваме излишна истерия. Вече водачите, които не бяха запознати с правила, са запознати", разкри на брифинг главен инспектор Панталей Дамянов, началник сектор "Регистрация на превозни средства и водачи" в ГДНП. 

"Нямаме точна бройка на нерегистрираните газови уредби", каза още той.

"Санкцията за шофьорите е 150 лв. Тази глоба е за невписани промени в автомобила в срок от 3 години. За КАТ таксата за вписване е около 35-40 лв.", допълни главен инспектор Дамянов. 

"Всеки шофьор трябва да удостовери вида на гориво на автомобила му. В малкия талон също се вписва промяната", заяви началникът на сектор "Регистрация на превозни средства и водачи" в ГДНП. 

КАТ стартира масови проверки на коли с газови уредби

Газова система, монтирана след 2014 година, трябва да мине първоначална проверка в специализиран пункт. Проверките ще продължат и след края на специализираната операция (28.02). 

Водещи новини

Още новини