"Активни потребители": Не може да се твърди, че българите консумират по-лоша храна

share

Желанието на всички българи, предполагам и на всички европейци, е, когато един продукт се продава под една марка в различни страни, той да е и с еднакво качество, каза пред БНТ Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители".

Припомняме ви, че при проучване на Комисията за защита на потребителите, при които бяха сравнени храни в 5 държави - Гърция, Португалия, Унгария, Испания и Германия, не се установи двоен стандарт при храните, но има известни различия.

 

Българинът вече не е втора категория!

 

"Няма двоен стандарт на храните според проверките. Има различия, но да твърдим, че има двоен стандарт или пък, че българите консумират по-лоша храна, не е така", каза Иванов.

По думите му обаче в тези изследвания не могат да се обхванат всички храни и е възможно хората, които са подбирали храните, участващи в изследването, да са пропуснали нещо.

"Има и нещо друго - вкусът е едно от субективните усещания и той зависи от много неща, включително от обстановка, настроения, така че може би понякога хората грешат, когато отправят такива твърдения", заяви още Сергей Иванов.

Водещи новини

Още новини