Заради силния вятър: Пристанището във Варна е затворено, полет от София е отменен

Getty Images/Guliver (архив)
share

Заради силния вятър пристанището във Варна е затворено за маневриране, съобщават от Дирекция „Ръководство на корабния трафик. Тази сутрин е анулиран един полет на „България ер“ от София към Варна. Това съобщиха от летището в града. Останалите полети са в ранния следобед и все още е рано да се прогнозира какво точно ще се предприеме, допълниха от аеропорта.

Във Варна силният вятър затруднява придвижването на автобуси и тролеи от масовия транспорт. Тази сутрин директорът на дружеството Градски транспорт инж. Злати Златев е наредил шофьорите да карат по-бавно дори и с риск от закъснения в графика, за да не се стига до инциденти. По думите му, много водачи тази сутрин са докладвали, че по време на движение има разклащане в автобусите в резултат от силните пориви на вятъра.

Жълт код за сняг, поледица и вятър за 9 области на страната

Същевременно не са подавани сигнали за заледени участъци и трудности в трафика поради хлъзгави пътни настилки.

По данни на оперативния дежурен в Областна администрация засега не са постъпвали сигнали за инциденти вследствие на влошената метеорологична обстановка от общините.

Започва да расте само броят на засегнатите населени места с прекъснато електрозахранване. Такъв е случаят със село Доброплодно, община Ветрино. Там токът е спрял поради скъсани кабели заради заледяване. Няма електрозахранване и в населени места на територията на община Аксаково.

Вижте актуалната пътна обстановка в страната

Водещи новини

Още новини