Евгений Дайнов: Пуша марихуана веднъж месечно

share

„Пуша неща, които сам си бера. Не пуша цигари с акция, свивам си тютюн. Марихуана пуша веднъж на месец, предимно лятото. Това е коноп, които расте по деретата на България. Забранено ли е да изсуша билки?“. Така социологът Евгени Дайнов отговори на въпрос, зададен му в сутрешния блок на Нова телевизия, по колко пуши на ден.

„Има забрана в медиите да се произнася името на Цеко Минев. Това е толкова идиотско, колкото да се забрани пушенето“, допълни той.

„Пуша много - по 3 кутии на ден. Въпроса е защо да няма кафене, където да може да се пуши“, каза от своя страна политологът Андрей Райчев. Според него трябва да има места за пушачи и места за непушачи.

Според Стефан Щерев никой не казва да се забранява на пушачите да пушат. „Въпросът е да не се пуша в ресторанти и заведения“, каза той и допълни, че дори се мисли за облекчаване на забраната и да се пуша в заведенията след 22 часа.

„Пушенето не е признак на свобода“, каза Деница Сачева. Тя е за пълната забрана на тютюнопушенето. Според нея е намеса в нейния личен живот ако някой срещу нея пуши. „Здравето е свобода. Аз съм за пълната забрана, защото това е за общо добро“, категорична беше тя.

Райчев я посъветва в такъв случай да не ходи на местата в които се пуши. Той допълни, че България в монета се натяга с този закон на комисаря, които отговаря за здравето. „Ние сме една от най-пушещата държава. Пълната забрана влияе по-ложи на ограничението, отколкото частичната“, каза Райчев.

„Трябва да има забрана и за пиенето на ракия“, каза Дайнов.

Водещи новини

Още новини