Правят пътища за свободен достъп до плаж "Русалка"

share

Пътища за свободен достъп ще бъдат направени до плаж "Русалка". Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) търси проектант, който да изработи подробен устройствен план за изграждането на пътищата. Ведомството приема оферти за проектиране до 26 март.

Предвижда се изграждането на пътища, които да осигуряват свободен достъп до шестте обособени части на плажа - "Бейби плаж", "Централен плаж", "Плаж каяк", плаж "Хелинга", "Голям плаж" и "Малък плаж". Ще се търси вариант и за изграждането на успоредна на брега алея. Основно изискване на строителното министерство е пътищата до плаж "Русалка" да са достатъчно широки, така че по тях да могат да минават линейки и коли за сметосъбиране, както и да могат да се ползват от хора с увреждания.

Проектантът трябва да предвиди и пешеходна алея. Строителното министерство и общината в Каварна пристъпват към изграждането на пътища, тъй като всяка година през лятото достъпът до плажа "Русалка" се ограничава от собствениците на едноименното курортно селище Николай и Евгения Баневи. Всяка година туристи се оплакват, че им се събират такси за паркинг, чадъри и шезлонги. Освен това строителният контрол периодично маха поставяни от собствениците на ваканционния клуб бариери.

Водещи новини

Още новини