Само две гадателки са вързали касовите си апарати с НАП - Варна

share

Само 2 гадателки са вързали касовите си апарати с НАП-Варна. Останалите работят в сивия сектор и изобщо нямат фискални устройства. Срокът за дистанционна връзка с НАП на всички касови апарати изтича на 31 март.

Дотогава всички фирми трябва да свържат фискалните си устройства, независимо дали са регистрирани по ДДС или не. Иначе Варна гъмжи от самозвани лечители, баячки, гадателки, ясновидки и развалящи магии шарлатани, които масово предлагат услугите си за успешен изпит и в любовта край университетите.

Други причакват минувачи по оживените улици или атакуват офисите в центъра, където търсят лековерни жертви за разваляне на магия или предлагат рецепти за успех в бизнеса. Всички те не плащат и лев данъци, твърдят от НАП-Варна.

Обществена тайна е, че шарлатаните, които твърдят, че имат по-специални способности и виждат в бъдещето, че развалят магии, събират разделени двойки, лекуват стрес, алкохолизъм и други заболявания, изобщо нямат касов апарат.

През 2011 г. при 10 проверки на данъчните сред този контингент всички са приключили с акт за нарушение, чиято стойност е поне 500 лв.

Бизнесът на гадателите процъфтява, което личи от изобилието на предложения за развалянето на магии, гадаене на кафе и карти, откриване на вещи и съдействане при проблеми от всякакъв характер срещу 20-30 лв. Някои падат и до 10 лв. за сеанс, но има и такива, които имат много по-високи тарифи.

Водещи новини

Още новини