Три созополски селища на протест заради опасни битови отпадъци

Pixabay
share

Жители на три населени места от община Созопол излизат на протест. Те ще изразят недоволството си от площадките за временно съхранение на опасни битови отпадъци в село Атия. Хората ще поискат решаване на проблема с имотите им в Черноморец и ще настояват за мерки срещу безводието в село Присад, предаде БНР.

Жителите на Атия са категорични, че избраният терен за пилотен център за разделно събиране на опасни видове отпадъци по българо-швейцарска програма е неподходящ. От Присад поставят проблема за водоснабдяването, пояснява Ванча Байлова. "Това е административна единица, а не вилна зона. Не бива така да неглижират проблема и да казват оправяйте се сами, защото сме малко и защото не сме им рентабилни. Поради това ще се присъединим към протеста на Атия и Черноморец, за да ги подкрепим и в тяхната кауза, както и да изразим своето недоволство“, каза тя.

Министерството на регионалното развитие се е обръщало многократно към община Созопол тя да се заеме с разрешаването на проблема им, но без резултат.

Водещи новини

Още новини