Шефът на АПИ: Прекратяваме договорите с всички, които са ни лъгали

share

Няма никаква логика  да се харчат два пъти повече пари за зимно почистване и поддържане на пътищата.

Това заяви в интервю за сутрешния блок на БНТ депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски. В отговор на това шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров заяви от своя страна, че фирмите са същите, които са чистили и през 2009 година, когато на власт е била Тройната коалиция. Той поясни също така, че цените са по - високи, защото са поскъпнали горивата и трудът.

По думите на депутата, обаче ситуацията е "доста розова". Според него, истината е коренно различна.

„Преговорите с фирмите са закъснели, защото три зими от управлението на това правителство вече са минали. Не съм убеден, че ще има ясен преговори за сваляне на цените за поддръжката на пътищата”, каза Димчо Михалевски по повод на това, че вчера от АПИ разпространиха писма до фирмите за сваляне на цените.

Шефът на АПИ поясни, че освен това писмо, което са подписали вчера до фирмите, от АПИ са възложили задача на ресорната дирекция, която се занимава с тази дейност, да направи един анализ, да даде прогнозни цени. „Ако има драстично разминаване, в крайна сметка може да се стигне до прекратяване на договори в определени области”, коментира Лазаров.

Водещи новини

Още новини