В Бургас глобиха 116 пешеходци за седмица

share

До момента са глобени 116 пешеходци в община Бургас в рамките на акция "Пешеходец”, започнала в средата на миналата седмица, каза говорителят на бургаската полиция, пише "Фокус".

Възловите места, където са патрулирали катаджиите, са булевардите "Стефан Стамболов”, "Демокрация", "Струга" и отсечката, която е заключена между улиците пред жп гарата.

Акцията продължава и щяла да бъде безсрочна. Тя е насочена към пешеходците, които пресичат на необозначените и необезопасени за тази цел места.

"В действителност финансовата санкция е направо маломерна - 10 лева в днешно време не са кой знае колко пари, но като се има предвид, че на такива необозначени за целта места пресичат най-вече възрастни пешеходци, върху техния бюджет това би било дори пагубно”, посочи Цветелина Рандева.

В Бургас се провежда също така акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в колите. Тя щяла да продължи до 18 март. 

Всъщност тази акция се провежда в цялата страна и е организирана от европейската мрежа на службите на пътна полиция в ЕС.

Важно за водачите е да се знае, че глобата за неползване на колан е 50 лева и ще се налага веднага, като е възможно да се отнемат и контролни точки на водача, ако се констатира, че нарушението не му е за първи път.

Ще се проверява и задължителната застраховка "Гражданска отговорност”.

Водещи новини

Още новини