Румен Радев: Българският войник винаги е бил последната преграда за защита на държавността

Novini.bg
share

Малко са държавите, които са успели да съхранят своята история и език през толкова векове. България е една от тях, защото е съчетала и съвместила силата на меч, дух и слово.

Това каза президентът Румен Радев в речта си преди началото на традиционния Гергьовденски парад на въоръжените сили. "Днес отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописците пазят безчет спомени за българските победи по бойните полета. Българският войник винаги е бил последната преграда за защита на държавността. През последните десетилетия войската ни претърпя много експерименти, но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони са изпълнявали своя дълг достойно", категоричен беше държавният глава.

"На всички вече е ясно, че членството ни във военни съюзи няма смисъл, ако сами не развиваме своите въоръжени сили. Армията най-сетне е поставена във фокуса на държавното управление и трябва да получи заслуженето. Армията не трябва да бъде замесвана в политически дребнотемия. Всички трябва да отдадем дължимото на българските войни, които достойно отстояват и изпълняват своите задължения. Чест и слава за Българската армия и всички българи! Честит на празник на всички хора с пагони! Да живее България!", завърши Румен Радев.

Водещи новини

Още новини