Жена за мелето в Кюстендил: Беше много страшно

Булфото
share

Жители на Кюстендил се събраха на протест днес следобед, заради станалото убийство в града тази сутрин. Протестът се състоя на кръговото кръстовище при градския плаж.

Тук сме, защото не сме безразлични. Искаме да покажем съпричастност към семейството на убития днес човек. Целта ни не е да предизвикваме някакво напрежение, а да покажем, че гражданското общество се интересува от това, което се случва и това, че ние имаме позиция. Такова нещо може да се случи на всеки от нас", каза Елица Димитрова, която е от организаторите на протеста, иницииран в социалните мрежи.

В сбиването са използвани ножове и твърди предмети, предаде БНР. "Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно", разказа жена за станалото.

Друга жена разказа: "Чу се един изстрел, само един, момчетата побягнаха надолу пред ГУМ, по тротоара надолу, и долу вече стана голямото меле, дет се клаха. Като минахме оттам две деца се търкаляха и другите линейките ги натовариха".

Протестът протече мирно и беше охраняван от полиция.

Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията "Ахмед бей" и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.

Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от кв. "Изток", за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.

Водещи новини

Още новини