Корнелия Нинова: Получила съм 7 хил. лв. бонус и съм го дарила

share

"Официалната информация, с която разполагаме, е че ГЕБР са раздали 12 млн. лв. като бонуси, но според нас сумата ще нарасне, тъй като много министерства не са си дали отчетите". Това каза пред БНТ депутатът от БСП Корнелия Нинова.

"Притеснява ни, че това от една страна е неморално, а от друга се прави във време на криза. Казаха на хората че замразяват заплатите, а зад гърба им си дадоха бонуси. Притеснителното е, че от ГЕРБ не искат това да става прозрачно", допълни още Нинова.

Тя съобщи още, че не е получила 150 хил. лв. от "Булгартабак", като твърдят от ГЕРБ. "Това е лъжа и мога да го докажа, имам справка", каза Нинова. Тя показа документ, от който стана ясно, че е получила малко над 7 хил. лв. Тези пари са били дарени. "Затова казвам, че лъжат и няма да ми отнемат правото да ги критикувам", допълни още тя.

Нинова каза, че ще поиска извинение от Цветан Цветанов. "Това ще стане днес с официално писмо", каза депутатът от БСП.

"Когато ние давахме бонуси това ставаше прозрачно. Сега не е законно и се крие. Тогава се увеличаваха заплати, пенсии, детски надбавки, майчински. Не сме казали "затягайте коланите, а ние ще си даваме бонуси". Не сме лъгали хората. Тогава също имаше скандали, обществото е нетърпимо, тъй като ние сме една от най бедните държави. Ние усетихме това и взехме мерки, като в края на 2008 г. решихме, че това не е редно и със закон го забранихме. През 2009 и 2010 г. бонуси не са раздавани", обясни Нинова.

От БСП очакват от ГЕРБ да вкарат Закона за държавните служители. "Ще подкрепим промените. Според нас закона се забави умишлено, за да могат от ГЕРБ да си вземат бонусите. Ние сме за прозрачност и за ясни правила. Тези бонуси трябва да се дават на хората, които работят", категорична бе тя.

"Не само ние твърдим, че Мирослав Найденов нарушава закона с това, че се продават дърва на стоковата борса. От бранша твърдят, че брокирите се избират непрозрачно, дървата се продават евтино, а до хората след това стигат на доста по-високи цени и много други обвинения", съобщи Нинова. По думите и Мирослав Найденов е казал вчера на частните фирми, че "мачът е без правила".

"Очакваме прокуратурата да разследва търговета с дърва на борсата. Днес ще има протест и БСП го подкрепя, тъй като дървопреработващата промишленост е пред фалит", каза Нинова.

Тя заведе дело срещу министър Найденов, тъй като той я обвини, че е създала схема с дървената мафия и е взела 2 млн. лв. "Тези думи не могат да останат ненаказани. Ако го осъдя ще получа морално удовлетворение. Искът е за 5 хил .лв. Тези пари ще бъдат дарени на читалището в Белица", съобщи Корнелия Нинова.

Водещи новини

Още новини