Журналист: С разораните дюни Простака ни показа колко е уродливо всичко в България

Нова телевизия
share

Бях шокиран от това, което се случи. В цялата история няма нищо нормално. Иначе нищо не ме учудва, тъй като това са общини, в които корупцията е по-силна от гравитацията. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Слави Ангелов по повод случая с разораните дюни на къмпинг "Смокиня".

Това е записано в документите като земя за оран 10-та категория, така че той е влязъл с багера да си оре. Нищо не е нормално в тези общини, също не е нормално частно лице да притежава дюна. Обстановката в тези общини е отвратителна, няма никакъв ред – там трябва да отиде Ангелкова вместо да говори за проценти ръст в туризма, заяви Ангелов.

Проблемът е, че политиците в Народното събрание в началото на 90-те години, когато се сменяше управлението, не са създали някакви нормални правила. Това място е като филм на Кустурица, само че го няма неподправеният чар от филмите му, добави журналистът.

Този с име, презиме и фамилия Простака (бизнесменът Иван Нончев, обвинен като поръчител на разораването на дюните - б.р.) най-вероятно ще се размине с административно наказание, т.е. няма да понесе никаква отговорност. Но този случай ни показва колко е уродливо всичко в България, въпреки че вече сме 2019 година, когато вече всичко трябва да е законово уредено и да няма такива случаи, каза още Слави Ангелов.

Водещи новини

Още новини