Циганската махала във Войводиново опустя

Булфото (архив)
share

Всичките жители в незаконните постройки в циганската махала в село Войводиново вече са се изнесли и тя е празна, показаха камерите на Канал 3. 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов инспектира опразнените помещения и дворове, след което обяви: "В този час комисия от експерти от Община Марица, ОДМВР-Пловдив, РДНСК, енергоразпределителното дружество и Пожарната започва проверка за незаконното строителство в циганската махала в село Войводиново. Кметът на Община Марица Димитър Иванов ще издаде заповед за премахване на потенциално опасните за живеене сгради, които ще се събарят веднага, а за другите ще бъде спазена процедурата по закон, която предвижда предупредителни протоколи и 14-дневен срок на обжалване", разкри той. 

"Гетата в България трябва да се премахнат. Ако живееш тук и не си работил един ден в живота си, какво може да ти дойде в главата, освен да направиш престъпление, да ограбиш някой съвестен човек, да набиеш някой младеж или да нападнеш полицай. Има достатъчно населени места, в които циганите може да си наемат квартири и с парите, които ще получават, ако се трудят, да си плащат наема, като другият вариант не е решение. Община Марица им е предоставила 18 парцела в регулация, за да си направят законни постройки, но това не е направено", добави Каракачанов.

Водещи новини

Още новини