Росен Плевнелиев: Туризмът ми е приоритет

Булфото
share

"Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми". Това заяви тази вечер президентът Росен Плевнелиев, който откри официално стартовете от поредния кръг за Световната купа по ски - алпийски дисциплини, за жени - спускане и супергигантски слалом, на които Банско е домакин в събота и в неделя.

"Тези дни в Банско има най-много туристи, най-много телевизии, най-много звезди", каза държавният глава. "400 милиона от целия свят са заедно с нас, за да открият и да докажат, че България е отново на световната скикарта, че България е доказана дестинация за скитуризъм, водеща в региона и една от най-добрите в Европа", каза още Плевнелиев.

"Това, разбира се, се постига само когато имаме добри инвеститори, но и когато имаме добри стопани, посочи още Росен Плевнелиев. "Защото Банско е символ на най-добрите думи, които чухме през последната седмица за организирано състезание за Световната скикупа - добри, организирани, перфектни във всяко едно отношение. Така беше при миналото състезание за мъжете така ще бъде и утре, и вдругиден, убеден съм в това", посочи той.

"Но всичкото това е само началото", отбеляза президентът. Това е летвата, която вдигнахте вие, за да може да я поеме и България, за да могат да я поемат другите курорти", каза още той. По думите на Плевнелиев единственото решение, когато, за съжаление, България е в дъното на някои класации като рекордьор по инфаркти и с недобра система на здравеопазване, е чист въздух, ски и всички горе в планината. "Само така ще имаме здрав и усмихнат народ, който наистина живее в синхрон с тази прекрасна природа, която имаме, каза държавният глава. И аз знам, че трябва да продължим да подпомагаме усилията за развитието на България като скидестинация, и това може да стане само в синхрон с правилата и с природата. Благодаря ви, разчитайте на подкрепата на българските държавници, обърна се държавният глава към присъстващите на площада. Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми. И нека да пожелаем утре успех на всички състезатели, да бъде едно прекрасно състезание, с което със сигурност ще се гордеем", допълни президентът.

Водещи новини

Още новини