Питбулът, ухапал професор, се е защитавал

share

Собственикът на питбула, нахапал професор в „Овча купел” обяви пред БТВ, че също ще си потърси правата в съда. "Професорът ритна питбула и затова беше захапан", обяви Симеон Бойков.

По думите му професорът пуснал немската си овчарка срещу кучетата, които е разхождал. Питбулът Слик се е защитил, твърди собственикът му. Собственикът на питбула обучава и други кучета. Във фаталния ден - също. Докато разхожда четириногите, се появява професорът, който насъсква немската си овчарка срещу тях.

По думите на стопанина на питбула, има стар конфликт между две групи любители на кучета. В едната е професора. Той дори пишел доноси срещу собствениците на питбули в района.

А версията на професора е различна: „Кучето скача да се бие. Казвам: „Вържи го, някой ще ти го гръмне някой ден това куче” и той побесня. Започна да крещи: „Ти ли ще ме застреляш?! Ти ли, бе?!”. Върза кучето, каза му нещо. Кучето тръгна след мене и той след него на каишката”. Настигнаха ме, кучето ме събаря на земята и изведнъж усетих страхотна болка”, разказва професорът. Той е ухапан малко под коляното. Стопанинът и питбулът си тръгват, без да му помогнат.

Припомняме, че питбулът нахапа професора и кучето му, докато те се се разхождали в столичния квартал „Овча купел”.



 

Водещи новини

Още новини