Протести срещу бедността и скъпите горива в цялата страна (галерия)

Булфото
share

Хиляди граждани участват днес в протести срещу високите цени на горивата, които прераснаха в недоволство срещу бедността, неефективните институции и другите проблеми в страната. 
Масови протести се провеждат в повече от 30 града, а демонстрациите блокират ключови пътни артерии.


Над 500 силистренци, предимно млади хора, с около 260 автомобила, проведоха протестно шествие през града против високите цени на горивата и липсата на държавна политика в бранша. Освен злободневната напоследък тема, протестиращите заявиха подкрепата си към майките на деца с увреждания и също поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Около 300 шофьори от Монтана преминаха с автомобилите си в протестно шествие по улици в града и блокираха за кратко работата на няколко бензиностанции на различни вериги.

Хора от протеста заявиха, че в момента цените на горивата в Северозападния регион, който официално е признат за най-бедния в Европейския съюз, са най-високите у нас. С вдигането на данъка за автомобили и на "Гражданска отговорност" много хора ще трябва да се откажат от своите коли, защото доходите няма да им позволят да ги поддържат, заявиха протестиращите. Те обявиха готовност за нови протести, ако "гласът им не бъде чут".

По-рано днес протестираха във Варна и Плевен.

 

Водещи новини

Още новини