ВМРО чества днес 125 години от основаването си. Илия Луков разчувства воеводите с тежки македонски песни (снимки+видео)

Novini.bg
share

Днес се навършват 125 години от основаването на ВМРО.

На тържеството присъстват лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, Султанка Петрова, зам. - министър на труда и социалната политика, организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, народни представители, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на ВМРО, българи от Македония и Западните покрайнини.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Novini.bg

Поздрав към ВМРО отправи и народеният певец Илия Луков.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Novini.bg

След него лидерът на партията Красимир Каракачанов напомни историята на партията. "По време на войни и въстания ВМРО винаги е било начело. И колкото и днес да ни говорят за европейски ценности, за политическа коректност и какво трябва и не трябва да говорим, ВМРО 125 години се е борила и ще се бори в една и съща посока- историческата истина  за българщината и нито един българин да не бъде тормозен. Всичко останало минава и заминава. Сега ние нямаме нужда от нови ценности“, напомни той.

„Ние не се притесняваме от епитетите и вървим смело напред. Във ВМРО не се влиза заради пост и облага, във ВМРО влиза само този, който иска да служи някой на България“, каза Красимир Каракачанов.

"Правителството не трябва да пада", каза Красимир Каракачанов. "Не мога да кажа дали правителството ще падне при евентуална оставка на Валери Симеонов. Не мога да кажа и дали ще има оставка. Вие какво мислите, че ще направя - да падне правителството или да остане. То не трябва да пада, това е моето мнение", заяви той. Попитан дали падането на правителството зависи от ВМРО, Каракачанов каза: "Аз гледам, че Симеонов казва: "Каракачанов да каже", Корнелия Нинова и един друг депутат, на който все му забравям името - шеф на ПГ, и той ме сочи мен". По думите му по отношение на протестиращите майки правителството е направило много за тях. "Това са допълнителни 150 млн. Аз ако получа допълнителни 150 млн. за армията, ще бъда щастлив. Това не са малко пари", уточни той. "Аз една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. От тук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, заложени в програмата на ОП, година и половина се занимаваме с глупости. Стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой се кара, да се кара", заяви вицепремиерът.

По думите му за година и половина не е имало нещо, за което да са намерили общ език и на това нещо да не са пречели конфликти и конфронтации. "Аз повече ролята на синя каска няма да играя. Валери Симеонов ще дава извънредна пресконференция. Какво ще каже, не знам. Не е намерил за нужно да ме информира", обясни той.

 

Водещи новини

Още новини