Вижте изтребителя, който ни предлага Швеция (снимки+видео)

Novini.bg
share

Посланикът на Швеция в България Луиз Бергхолм заедно с Йоаким Юел, представител на шведската държава, представиха пред журналисти офертата на Швеция за придобиване на изтребител за ВВС, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме ви, че вчера в Министерство на отбраната стана ясно, че три държави са отговорили на офертата за доставка на нови военни изтребители. Една от тях е именно Швеция.

Снимка: Novini.bg

Юел съобщи, че Швеция може да достави в рамките на 2 години изтребител на България. Той съобщи, че веднага след като бъде подписан договорът с българската страна, може да стартира изработката. Преди да бъде изцяло предоставен на ВСС ще бъдат обучени и пилоти, съобщи Йоаким Юел.

"Можем да предоставим абсолютно всичко, което българската държава иска", заяви представителят на шведската фирма, Йоанес Хелм.

Юел подчерта, че голяма част от въоръжението на един Грипен е произведено в САЩ и гарантира, че България може да бъде напълно спокойна за сигурността и качеството на един такъв изтребител.

Снимка: Novini.bg

Той съобщи, че преди страната му да подаде документи за участие в търга на Министерство на отбраната, САЩ са дали пълно съгласие, Швеция да бъде доставчик на части за Грипен.

 

Водещи новини

Още новини