Жители на Самоков на протест заради лошото състояние на пътя до Дупница (видео)

Фейсбук
share

Жители на Самоков протестират заради лошото състояние на пътя до Дупница, който по думите им създава риск за преминаващите шофьори. Те блокираха за два часа пътя Самоков - Дупница в района на село Клисура.

Рени Мутафчийска от протестиращите каза пред БНР: "Събрахме се на паркинга. Потеглихме към Клисура. В момента сме затворили пътя тук. Пропускахме един път колони, тъй като хората не са виновни за това, че пътищата не са добре, имаше и малки деца в колите. Сега отново е затворен пътят. Искаме здрави, европейски пътища".

Участъкът е пропаднал от двете страни. Трафикът е доста интензивен, особено на ТИР-ове и естествено, те ще гонят средата, тъй като са натоварени и може да се обърнат, обясни Илиян Чалгънов - един от инициаторите на протеста.

Наистина има обявени поръчки. Те бяха обжалвани на един много ранен етап. Тъй като ремонтът трябваше да започне пролетта, обжалванията бяха отхвърлени и се стигна до избор на изпълнител и така цяло лято. Вече сме в началото на есента и такива ремонти в района едва ли ще се случат, добави Чалгънов.

Ремонт на пътя е бил планиран, но досега не е започнал, заради обжалвания на процедурите по избор на изпълнител, обясни още Чалгънов.

Водещи новини

Още новини